Algemeen

Training Vijf Elementen verdieping


5 elementen beide benen op de grond  

training vijf elementen verdieping

Module I

- Opfrismoment-> We lopen alles nog eens bij langs, tijd voor vragen/dilemma's/berekeningen door jullie reeds gemaakt

- Invloed van het elementenjaar

- Invloed van het elementenjaar op de eigen elementen 

- Beschadigde elementen. Van overleven naar leven 

- Leren maken van persoonlijkheidsanalyses ( huiswerkopdracht)

- Leren maken van jaaranalyses 

- Leren informatie verzamelen uit andere bronnen over de vijf elementen 

Kosten voor 3 dagen € 375,= 

Module II

- Invloed tijd gedurende het jaar op eigen elementen

- Invloed van de ouders

- Baarmoedertijd en de missende elementen 

- Mannelijke en vrouwelijke energie vanuit de eigen elementen, geslachtsverwarring

- Leren informatie verzamelen uit andere bronnen over de vijf elementen 

- Leren maken van tijdsanalyses (huiswerkopdracht)

Kosten voor 2 dagen € 250,= 

 

Module III

Feng Shui in je huis

Wat betekent Feng Shui nu eigenlijk. Wat vertellen de elementen als we deze gaan toepassen in je huis? Waar 'woont' jouw element in huis en welke betekenissen hebben de vijf elementen nu.

We gaan in drie avonden aan de slag met plattegronden, foto's van je huis en jijzelf natuurlijk. Aan het einde van de drie avonden stroomt de Chi energie nu ook fijn door jouw huis. 

Kosten voor drie avonden € 150,= 

 

De modules worden ingepland als er vraag naar komt in de trainingsgroepen. Het is niet mogelijk om de Modules I-II-III te volgen zonder de training Vijf Elementen hebben gevolgd. 

 

Persoonlijke ervaring Vision Quest

 

Kennis - kunde- persoonlijke ervaring 

 

In 2013 werd ik gevraagd om een weekend les te geven over Natuurwezens in de Jaartraining Sjamanisme bij De Hof van Axen te Witteveen. Hier ontmoette ik Rob Top die in dezelfde Jaartraining een 24-uurs Vision Quest zou verzorgen. Ondanks dat we twee heel verschillende persoonlijkheden waren ontstond er een bijzondere vriendschap. We hadden echt een leuke klik en wisselden veel uit, over ons leven en vooral over onze informatiebronnen: Rob - Sjamanisme, ik - Engelen en Natuurwezens. 

Door de uitwisseling tijdens de Jaartraining kregen wij ook toegang tot elkaars bronnen. Rob kreeg Natuurwezens op bezoek en deelnemers in zijn groepen die hier over spraken. Ik kreeg Sjamanen Spirits in mijn trainingen die mij informatie gaven over allerlei rituelen en Sjamanennamen doorgaven aan mensen: Hij die danst in 't leven - Zwarte Pijl - Two Socks Meestal belde ik Rob na afloop en vroeg dan: Rob, geen idee wat ik heb gedaan in de training maar dit was het ritueel. Rob kon dan feilloos uitleggen welk Sjamanistisch ritueel ik had begeleid.

Door het vertellen over zijn werk, Rob heeft veel Vision Quests begeleidt, werd ik geraakt door zijn verhaal en de magie van de Quest. Mijn geest schreeuwde NEE, mijn ziel riep JA. Ik ging dus op Quest :-) bij Rob.

In 2014 reisde ik hiervoor af naar Frankrijk en in 2016 naar Spanje. Beide keren waren deze Quests voor mij ervaringen die aardverschuivend waren in mijn leven. De diepgaande ervaringen brachten mij als een ander mens thuis, sterker, krachtiger, zachter en dichter bij mijzelf en mijn kinderen dan ik ooit was geweest.

Rob was voor mij iemand waar ik graag een poosje bij wilde zijn: Een wijs persoon, goede man met een aardse achtergrond ( politiek) en enorme warmte voor de mens om heen. Ik wilde leren van Rob!  In 2015 volgde ik bij Rob een 5 daagse training voor het Begeleiden van Vision Quests en quest wandelingen.

Na de twee Vision Quests en de training vroegen de Natuurwezens of ik een korte Soul Quest wilde verzorgen in Nederland. In het Drentse Elp had ik een plaats gevonden en mocht ik in 2017 mijn eerste eigen groep begeleiden. Hoe magisch was dat! Vanuit een andere wereld kwam ook hier de magie van de Quest in het leven van de deelnemers, werden ze in de Quest gedragen en gekoesterd en met beide benen op de grond gezet om na de Quest verder te kunnen met hun leven. Rijk aan inzichten en heling vertrok de groep huiswaarts. 

In 2017 werd ik gebeld door Rob, of ik met hem mee wilde naar Spanje om een Vison Quest te begeleiden. Door ziekte van zijn vaste begeleidster Joset van Daatselaar was er een plaats in zijn team en mocht ik aanhaken. In oktober dat jaar vlogen we samen naar Alicante om in Sacarest een Vision Quest te organiseren voor een flinke groep mensen. (Vlak na terugkomst is Joset overleden, specht had haar overlijden gemeld). 

Deze Vision Quest had vele redenen om samen gegeven te worden. De Spirits en de Natuurwezen hadden snode plannen en hebben Rob en mij hun werelden laten samensmelten. Voor mij kwamen de Vision en Soul Quest hier samen. Het werd voor Rob en mij een ervaring om nooit te vergeten. De samenwerking was prachtig en nodigde uit tot meer. De Vision Quest Portugal in 2018 planden we in, we zouden samen gaan. Voor mij nieuw plek, voor Rob een vertrouwd.  

Vlak na terugkomst bleek dat Rob ongeneeslijk ziek was. Op zijn bucketlist stond een bijzondere Vision Quest The Ballcourt: Een spel van Leven en Dood. In april 2018 heeft de Ballcourt in Duitsland plaatsgevonden. Rob was één van de deelnemers en had een kleine groep mensen uitgenodigd om met hem medespelers te zijn. Ik was één van hen. Het was een Vision Quest die ik nooit zal vergeten. Rob is inmiddels overleden. In spirit is hij bij ons. Een bijzondere man hebben we verloren, een grote Spirit is op aarde gekomen.

De foto is van ons laatste samenzijn. We spreken hier over de Vision Quest in Portugal, dat we niet meer samen kunnen gaan. Maar ook over dat ik niet alleen kan begeleiden en een team nodig heb. Rob antwoordt: 'Ga maar alleen, het luistert zo nauw met jou. Het samenvloeien van onze persoonlijkheden en informatiebronnen is zo bijzonder, dat ga je niet snel meer vinden Marjan. Vertrouw op Spirits en regel iemand voor de catering en de steencirkels. De rest kan jezelf.'  

De geplande Vision Quest in Portugal is zomer 2019, zonder Rob maar wel op zijn plaats. Hij zal er vast bij zijn:-) 

 

Vision Quest ervaring Marjan Tabak Beide benen op de grond Terug naar de Vision Quest

 

 

 

 

Nieuwsbrief Nazomer 2018

 Logo Beide benen op de grond

Nieuwsbrief nazomer 2018 

Weet je dat we 5 seizoenen hebben? Lente - Zomer - NAZOMER - Herfst -Winter. Dit korte seizoen, de nazomer duurt van 31 augustus tot 21 september en hoort bij het element Aarde. Donderdag as is dus onze laatste zomerdag voor dit jaar.

Voordat je straks de Herfst (thema Leiderschap) induikt en gaat loslaten, mag je kijken of je hier klaar voor bent.

Dit gehele Vuurjaar staat zo in het teken van leiderschap, een uitgekauwd woord dat z'n kracht begint te verliezen. Leiderschap gaat eigenijk over jouw vorm. Welke vorm heb jij aangenomen, moest je aannemen om te (over)leven? 

De natuur krijgt elk seizoen een andere vorm o.a. door voeding- weersinvloeden- omgeving. Voor de mens is het veel lastiger om los te laten, het is géén natuurlijk proces.

Wie durft nu zomaar alles los te laten en het aan de wind mee te geven? Herfst! 
Wie durft nog naar binnen te gaan en de donkerte op te zoeken in zichzelf? Winter!

De emoties Verdriet en Angst horen bij de herfst en de winter. Het is dus een natuurlijk en innerlijk proces als deze emoties naar boven komen wanneer de blaadjes vallen en  de winter zijn intrede doet. Wij mensen echter leven niet meer in en met het seizoen en weten ook niet juist met dit natuurlijk (emotionele) proces om te gaan.  

Tip 1. Realiseer je dat jij in de herfst niet alleen iets loslaat waar je verdrietig van wordt maar dat je ook weer de KANS krijgt om iets los te laten dat verdriet en een ongewenste vorm heeft veroorzaakt in je leven. Leer te leven met dat wat zich aandient, namelijk een kans om jezelf die vorm te geven waar je zo naar verlangt. 

De oogst in 2018 is bijzonder en zeker anders dan andere jaren. De natuur heeft gereageerd: Minder en meer plus anders. Zo zagen we kleinere vruchten, vreemde vormen, minder oogst. En we zagen rijkere oogst -> blije wijnboeren. Dat is dan ook weer toevallig, Alchol hoort immers bij het element Vuur en laat het nu een vuurjaar zijn. De nazomer is om even stil te staan na een drukke zomer. Je ruimt op, zorgt dat het land er weer netjes bij ligt na de oogst. De boer doet dat, wij ruimen de tuinstoelen op! Pluk de laatste vruchten zou ik zeggen. 

Tip 2: Richt je gezicht nog even naar de zon, sla de herinnneringen op en neem ze mee naar binnen. Dan kan je in de herfst nagenieten.

Tip 3: Er start binnenkort een prachtige training die je leert (emotioneel) te leven in onze 5 seizoenen. Zin om met jezelf en de Natuurwezens op pad te gaan? Meld je hier aan. eide benen op de grond.pdf

Laatste nieuws: Vlak voordat ik op vakantie ging heb ik een nieuw Coachingstraject mogen schrijven, zo gaaf! Het werkt als volgt: Jij hebt een hulpvraag die je voor 6 maanden centraal stelt. Je wilt hierbij hulp -support - een andere/nieuwe persoonlijke vorm- antwoorden en oplossingen. Een raad van 12- The Council of Twelve- gaat jou adviseren en geeft je de route om bij de inzichten te komen. Ik ondersteun door tussentijds te coachen met de adviezen van the Council. The Council of Twelve bestaat o.a. uit Krachtdieren bijgestaan door Sjamanen Spirits. Zij staan garant voor Sjamanistisch POWER Coaching.

Volgende week de OPENING van het NIEUWE TRAININGSSEIZOEN 2018 - 2019 op 2 SEPTEMBER AS in Orvelte. Ik heb er zin in! Komende week ga ik alles voorbereiden. Heb jij je nu nog niet aangemeld maar heb je wél zin om te komen. Meld je hier aan. Dit ivm de catering, veel soep-broodjes-hapje etc:-) 

Laatste tip: Er geldt een vroeg-boekkorting voor het deelnemen aan een tranining van € 50,= bij aanmelding voor 4 september m.u.v. de Training Man Vrouw In Volle glorie. 

Geniet van dit seizoen, van al wat het biedt en brengt. Ik beweeg graag mee in dit proces. 

Hartelijke groet, Marjan 

 

NIEUWE Man Vrouw In volle glorie

In de training M/V In volle glorie help ik je positie in te nemen in je man-vrouwzijn zodat je je sterke kanten kan (door) ontwikkelen. Ik help je de kwaliteiten en talenten van jezelf en de 'ander' te zien, begrijpen en te helen. Wij gaan van afwijzing naar omarming - schaamte naar trots - beperkt naar ruimte - passief naar initiatief - grenzeloos naar respect en eerbied - krachteloos naar wijsheid. Omdat het een nieuwe training betreft is er een kennismakingskorting van € 400,=. Vaste klanten gaan voor nieuwe klanten. 

 

Deze trainingen gaan er van start:

 Trainingen Werken met Engelen en Gidsen  Alkmaar - Orvelte

Training Opstelling voor de Ziel  Vorstenbosch - Alkmaar - Schoonoord

Training Wandelen met Natuurwezens Gendringen - Schoonoord ( voorjaar 2019)

Training Vijf Elementen Vorstenbosch - Schoonoord 

Training Natuurwezens en Sjamanen Spirits Orvelte 

{/tabs} 

Nieuwsbrief Augustus 2018

 Logo Beide benen op de grondNieuws onder zon

Lieve mensen, 

Wat een Vuurjaar is dit toch! In mijn Nieuwjaarsvoorspelling zei ik het al: Moeder aarde gaat zich roeren: Vulkaanuitbarstingen en een hele hete zomer. Veel chaos in de wereld: Ego versus Macht - Rechtvaardigheid versus Onrecht. De wereld verandert en Beide benen op de grond ook. Er is veel getransformeerd in dit Vuurjaar. Ikzelf, het bedrijf en mijn omgeving. Soms ging dat top, andere keren met dalen maar in de toppen en dalen ging het altijd supersnel! Zo kenmerkend voor dit Vuurjaar, en we zijn pas halverwege, wow! 

Ikzelf ga bijna op vakantie, even heerlijk genieten met mijn twee dochters. Kamperen in Frankrijk en even helemaal niets doen. Als ik terug kom start er een heel druk seizoen en zal er persoonlijk ook nog wel het e.e.a. losbarsten. Dat merken jullie allemaal vanzelf nog wel. 

Waar heb ik mij nu mij bezig gehouden het afgelopen half jaar? Kinderboek afschrijven, nu nog op zoek naar een vormgevingsteam. 
Ik heb trainingen gevolgd om te werken met ons Lichaamselementwezen, de bouwer van jouw mentaal, emotioneel, spiritueel en fysieke lichaam. Deze informatie ga je tegenkomen in zeker een drietal van mijn trainingen. 
Alle trainingen zijn herschreven, hebben nieuwe titels gekregen en zijn onderliggende brochures bij gemaakt 
Vorige week heb ik nieuwe foto's van mijzelf laten maken, eind september worden deze op de website geplaats.

Ik heb in de training Natuurwezens en Sjamanen Spirits prachtige adviesproducten mogen ontwikkelen. Met een beetje geluk is de webshop met inhoud zichtbaar voordat ik afreis naar Frankrijk.

Als ik dan terugkom reis ik bijna gelijk al weer door naar Portugal waar ik een locatie voor de Vision Quest ga bezoeken, in juni 2019 kan je de Vision Quest bij mij volgen.

Dan heb ik het kinderverhaal De geboorte van Sterretje afgeschreven. Nu ben ik geen schrijfster maar een Verhalenverteller. Ik ga nog op zoek naar een team die het verhaal vorm gaat geven. En er wordt crowdfunding voor opgezet. 

Ik mocht samen met WOWmundo een Workshop "Lessen in Geluk" geven in Almere, in het najaar hopen we aan tafel te komen om een schooljaar jongeren van deze lessen te voorzien. Eigen geluk ontwikkelen in een wereld van zoveel depressieve en ongelukkig jongeren geen tijdverspilling lijkt mij. 

Er zijn vier nieuwe locaties bijgekomen waar ik trainingen ga geven: Gendringen (Gelderland) Alkmaar (N-Holland) Orvelte ( Drenthe) en Groningen. Vorstenbosch (Brabant) en mijn praktijk in Schoonoord zijn er ook nog steeds. 

Een geheel nieuwe Sjamanistische training gaat van start: Mannen en Vrouwen In volle glorie, zo gaaf om dit te mogen doen! 

Maar we trappen af met de OPENING van het NIEUWE TRAININGSSEIZOEN 2018 - 2019 op 2 SEPTEMBER AS. 


Jullie heel veel leesplezier en doorklikmomenten gewenst. Ik ga nog drie dagen heel hard werken aan de nieuwe producten, de webshop en de coachingtools en daarna Viva la France! 

Iedereen een fijne tijd toegewenst en tot ziens!

Enne, het draait niet alleen maar om mij. Hoe is jouw 1e halfjaar van dit Vuurjaar geweest? 

Hartelijke groet, Marjan  

 

Opening nieuwe Trainingsseizoen 2018 - 2019

Een hele dag boordevol gratis workshops waarin je kan kennismaken met de verschillende trainingen van Beide benen op de grond. 

Aanmelden verplicht 

 

NIEUWE Man Vrouw In volle glorie

In de training M/V In volle glorie help ik je positie in te nemen in je man-vrouwzijn zodat je je sterke kanten kan (door) ontwikkelen. Ik help je de kwaliteiten en talenten van jezelf en de 'ander' te zien, begrijpen en te helen. Wij gaan van afwijzing naar omarming - schaamte naar trots - beperkt naar ruimte - passief naar initiatief - grenzeloos naar respect en eerbied - krachteloos naar wijsheid. Omdat het een nieuwe training betreft is er een kennismakingskorting van € 400,=. Trouwe klanten gaan voor nieuwe klanten. 

 

Deze trainingen gaan er van start:

 Trainingen Werken met Engelen en Gidsen  Alkmaar - Orvelte

Training Opstelling voor de Ziel  Vorstenbosch - Alkmaar - Schoonoord

Training Wandelen met Natuurwezens Gendringen - Schoonoord ( voorjaar 2019)

Training Vijf Elementen Vorstenbosch - Schoonoord 

Training Natuurwezens en Sjamanen Spirits Orvelte 

 

 

 

Blog 1 Liefdevol begrip

 Logo Beide benen op de grond

Het is middag en ik ben moe. Ik ben moe van het steeds alleen zorgen voor zo'n beetje alles in mijn leven. Mijn dochters, mijn bedrijf, het huis dat zichzelf niet schoonmaakt, de tuin die dankzij de regen maar door blijft groeien incl het te maaien gras en de eeuwige was die zich opstapelt in mijn badkamer. Gatverdamme! Ik verlang naar rust, intense stilte en iemand die het even van mij overneemt.

Nu ben ik niet zo geschikt voor meditaties of mindfulness, 'stilte in mij' woont hier niet zullen we maar zeggen. Ik ben meer iemand die antwoorden of inzichten nodig heeft en daar dan weer verder mee kan. Dat is wat mij rust oplevert.

Die antwoorden en inzichten krijg ik altijd door in contact te treden met één van mijn informatiebronnen. In mijn praktijk zijn zij altijd aanwezig en staan ze 24 uur per dag klaar voor een ieder die mijn bedrijf inschakelt. Als ikzelf een verzoek heb zijn ze iets minder scheutig, of eerlijk gezegd doen ze zelden de mond open. Ik 'mag' het altijd zelf uitzoeken. Dat ik daar verdrietig-chagrijnig-teleurgesteld-woest-teneergeslagen etc over ben geweest moge duidelijk zijn. Vandaag de dag ben ik er redelijk aan gewend dat het is zoals het is. Toch waag ik altijd een poging op de momenten dat ik hulp nodig heb. Ik zou beter moeten weten. 

Vandaag is dus zo'n dag. Ik ben moe, bekaf en heb behoefte aan antwoorden, advies, een magisch inzicht en een luisterend oor.

Ik doe wat ik altijd doe, ga de natuur in. Maar nu ben ik zo moe dat ik voor dood op de bank blijf liggen. Ik reis in gedachten dus maar af en stap het bos in achter mijn huis. Een natuurwezen staat te wachten. Ik start met mijn klaagzang en hoop onbewust op mededogen en compassie. Het is tenslotte ook niet niks; Alleenstaand ouderschap, eigen bedrijf, single, geen aanwezige familie blablabla.

Het natuurwezen kijkt mij aan en schreeuwt: GET OVER  IT! Ik schiet overeind! Get over it?!?! En ik wil de klaagzang nog eens herhalen maar ik stop want in een spit-second laat hij zien hoe in de natuur de vrouwtjes de jonkies grootbrengen, zelf het meeste eten verzamelen en de zorg dragen. Daar is geen tijd om te zeuren anders gaan de jonkies dood.

Ik krijg het advies om mij op te maken voor een stormachtige herfst en op te schieten met de wintervoorraad. Ik sputter tegen, hoe zit dat dan met de man/vrouwverdeling/talenten/taken etc. Dat is niet voor nu, snauwt hij mij toe. Einde gesprek.

Met een schok beland ik terug op de bank. Ik ben verbouwereerd, geen arm om mij heen, geen liefdevol begrip, niets van dit alles. Wél een antwoord, of ik er blij mee ben, mwah. Of het een beweging heeft gebracht, zeker.

De wasmachine draait, de afwas is gedaan, stofzuiger door de tent gehaald en de training voor morgen is duidelijk. Het avondeten staat klaar op het aanrecht. De meiden opgesloten in de kelder, geen zorgen maken. Is voor iedereen lekker rustig en er staat een grote voedselvoorraad! Ikzelf ga nu ff op de bank liggen, uitrusten. 

Mocht je Natuurwezens willen ontmoeten, ik geef hier trainingen in. Of je het leuk gaat vinden is even afwachten. 

Als ik nog eens iets nodig heb ga ik maar de Astrolijn bellen.  

 

Waar kun je Beide Benen op de Grond vinden?

Onze Missie

Met Beide Benen op de Grond is een energievolle plek waar je kan verblijven – gecoacht en getraind wordt - totdat je energetisch opgeladen bent en klaar bent om ‘met beide benen op de grond zelfstandig verder te gaan’.

Contactinformatie

06-5513 5776

Juttestraat 5
7848 CJ Schoonoord 

Aanmelden nieuwsbrief