Blog 2 Familie of Ziel opstellen

 

 Logo Beide benen op de grond

Familieopstelling of Zielsopstelling 

Even kort iets over Opstellingen. Het werkt als volgt: Je hebt een levensvraag die gaat over een situatie/onverwerkte emoties en je wilt graag weten 'hoe het zit' - 'het ontstaan ervan' - 'wie had/heeft welke rol' en natuurlijk graag dé oplossing. Door de hulpvraag op de grond neer te leggen in een veld of iemand representant te laten zijn voor de hulpvraag, wordt er een veld van informatie/opstelling gecreëerd. De representant maakt vanuit het onderbewustzijn verbinding met het veld van informatie. Deze informatie zijn antwoorden en inzichten voor jou. 

De informatie komt echter uit dit leven en uit de levens van jouw voorouders, kortom jouw aardse familiesysteem. 

Ikzelf ben opgeleid in het werken met Familie/Organisatie/Opvoedopstellingen, allen waardevolle trainingen/opstellingen. Echter ik ben een verzamelaar van informatie uit verschillende werelden en ook opgeleid in deze verschillende werelden. De trainingen in mijn bedrijf zijn een mooi voorbeeld van deze samensmelting. Een zielsopstelling is daar het resultaat van en deze gaat dieper/verder dan een familieopstelling. 

Hoe werkt zo'n zielsopstelling nou? Onderstaand een mooie en uitgebreide case uit mijn praktijk waarin de Vijf elementen  - Ziel - Engelen - Opstellingen samenkomen. 

Case

Vrouw, 45 jaar. Kan niet verbinden in alle vormen van relaties m.u.v. haar kinderen. Heeft de Chinese elementen Water 1 (angst- wijsheid-passief)- Hout 4 ( verbinden- uitspreken-woede) – Aarde 2 (moedergetal – 1 op 1 relatie).

Ze volgt bij mij een training waarin ze leert samenwerken met Engelen en Gidsen. Uiteraard is het naast de vakinhoudelijke onderwerpen ook een zeer persoonlijke reis. Er komen allerlei emoties naar boven, voortkomend uit haar leven in het Nu. O.a. de relatie met haar moeder ( Aarde 2) en de relatie met haar kinderen ( Aarde 2). Ze verbindt zich slecht ( Hout 4) en durft niet goed te voelen ( Water 1). Gedurende de training kan ze beter bij haar gevoel komen, leert ze stap voor stap keuzes voor haarzelf te maken en kan ze bij onverwerkte emoties komen en deze uiten (Water 1- Aarde 2- Hout 4). Aan het einde van de training is ze goed opgeleid én heeft ze heel wat persoonlijke shit opgeruimd en een plek kunnen geven. Het ‘lek’ is echter niet boven water gekomen, en het zit niet meer in de relaties met haar familieleden. Alles is al ondersteboven gehaald. Het (niet kunnen) verbinden blijft een groot issue/verdriet in haar leven.

Ze komt een andere training volgen: Opstellingen voor de Ziel. Een intense training, hierin wordt nl niet het familiesysteem opgesteld in informatievelden maar je eigen ziel. In deze training komen o.a. deze onderwerpen aan bod: Dus hoeveel keer heb je als ziel Karma opgelopen, met welke karmische opslag loopt je ziel nog steeds onder de arm waardoor je maar niet verder komt dit leven -hoe vaak heeft een andere ziel zich niet aan de afspraak gehouden waardoor je hier op aarde niemand meer gelooft als er iets beloofd wordt.

Al deze informatie komt niet naar boven in een familieopstelling maar in een zielsopstelling. Hoe dan?

In de training is een opstelling opgenomen waarin de ziel de ouders van het eigen ontstaan ontmoet, de Engelenouders. Zij worden uitgenodigd om energetisch plaats te nemen in de opstelling.

Op dat moment staat de vrouw opgesteld in haar eigen opstelling. De vrouw geeft aan de Engelenmoeder niet te willen spreken (ze wil geen relatie met haar Engelenmoeder!). De begeleider gaat spreken met de Engelenmoeder en de vrouw. Het blijkt dat hun relatie uit balans is en dat de vrouw dit leven niet naar beneden/naar aarde wilde incarneren. Het leven vond ze, uit eerder levens opgedane ervaring, te zwaar. Er was teveel gevoel, het verbinden deed zo zeer. Ze voelde zich niet gesteund door haar Engelenmoeder, die besliste nl dat ze moest gaan en dit mocht gaan leren.

In de ziel heeft deze vrouw besloten om uit verbinding te gaan met haar Engelenmoeder ( ook Aarde 2) en zich niet te verbinden met haar eigen moeder  hier op aarde. Alle emoties die ze voelt ( Water 1) heeft ze laten bevriezen, haar gevoel uitgeschakeld ( Hout 4) en ze ging alleen nog maar zorgen ( Aarde 2) als een moeder voor haar eigen kinderen. Ze ging het nl beter doen dan haar Engelenmoeder, zij zou haar kinderen altijd steunen, zij zou haar kinderen niet wegsturen!

In de opstelling was er ruimte voor al deze emoties. De vrouw ging op zielsniveau het gesprek aan met haar Engelenmoeder, er werd gehuild, er was ruimte voor begrip, voor verdriet van beide vrouwen. Het werd een veld van Heling voor haar Ziel.

Dit was het lek, de beschadiging met haar Engelenmoeder! De engelen vertelden dit erover: Met een Aarde 2 element is er iets bijzonders met je moeder. In het familiesysteem krijg je informatie over je aardse moeder en je voorouder/moeder. Maar daar zat de beschadiging niet alleen.

De beschadiging zat er al veel langer. Het Aarde 2 element staat niet alleen voor moederissues in dit leven maar ook in je zielenleven.

In deze opstelling werd het duidelijk dat we alle informatiestromen met elkaar ‘moeten’ gaan verbinden anders komt niet alle informatie naar boven. Zonder deze (zielen) informatie krijg je niet de vinger op wat er (dieper zich af) speelt, het ontstaan van trauma’s etc.

Durf af te dalen naar jezelf, naar je binnenste en wie je in de kern bent: Een onwetende ziel op aarde met een missie, die best wat hulp kan gebruiken.

Heb je belangstelling voor deze vorm van werken, bel gerust 06-55135776. Er starten zeer binnenkort twee groepen in de regio Brabant en Drenthe.  Hier download je het volledig programma.

 

 

Categorie:

Waar kun je Beide Benen op de Grond vinden?

Onze Missie

Met Beide Benen op de Grond is een energievolle plek waar je kan verblijven – gecoacht en getraind wordt - totdat je energetisch opgeladen bent en klaar bent om ‘met beide benen op de grond zelfstandig verder te gaan’.

Contactinformatie

06-5513 5776

Juttestraat 5
7848 CJ Schoonoord 

Aanmelden nieuwsbrief