Blog 1 Liefdevol begrip

 Logo Beide benen op de grond

Het is middag en ik ben moe. Ik ben moe van het steeds alleen zorgen voor zo'n beetje alles in mijn leven. Mijn dochters, mijn bedrijf, het huis dat zichzelf niet schoonmaakt, de tuin die dankzij de regen maar door blijft groeien incl het te maaien gras en de eeuwige was die zich opstapelt in mijn badkamer. Gatverdamme! Ik verlang naar rust, intense stilte en iemand die het even van mij overneemt.

Nu ben ik niet zo geschikt voor meditaties of mindfulness, 'stilte in mij' woont hier niet zullen we maar zeggen. Ik ben meer iemand die antwoorden of inzichten nodig heeft en daar dan weer verder mee kan. Dat is wat mij rust oplevert.

Die antwoorden en inzichten krijg ik altijd door in contact te treden met één van mijn informatiebronnen. In mijn praktijk zijn zij altijd aanwezig en staan ze 24 uur per dag klaar voor een ieder die mijn bedrijf inschakelt. Als ikzelf een verzoek heb zijn ze iets minder scheutig, of eerlijk gezegd doen ze zelden de mond open. Ik 'mag' het altijd zelf uitzoeken. Dat ik daar verdrietig-chagrijnig-teleurgesteld-woest-teneergeslagen etc over ben geweest moge duidelijk zijn. Vandaag de dag ben ik er redelijk aan gewend dat het is zoals het is. Toch waag ik altijd een poging op de momenten dat ik hulp nodig heb. Ik zou beter moeten weten. 

Vandaag is dus zo'n dag. Ik ben moe, bekaf en heb behoefte aan antwoorden, advies, een magisch inzicht en een luisterend oor.

Ik doe wat ik altijd doe, ga de natuur in. Maar nu ben ik zo moe dat ik voor dood op de bank blijf liggen. Ik reis in gedachten dus maar af en stap het bos in achter mijn huis. Een natuurwezen staat te wachten. Ik start met mijn klaagzang en hoop onbewust op mededogen en compassie. Het is tenslotte ook niet niks; Alleenstaand ouderschap, eigen bedrijf, single, geen aanwezige familie blablabla.

Het natuurwezen kijkt mij aan en schreeuwt: GET OVER  IT! Ik schiet overeind! Get over it?!?! En ik wil de klaagzang nog eens herhalen maar ik stop want in een spit-second laat hij zien hoe in de natuur de vrouwtjes de jonkies grootbrengen, zelf het meeste eten verzamelen en de zorg dragen. Daar is geen tijd om te zeuren anders gaan de jonkies dood.

Ik krijg het advies om mij op te maken voor een stormachtige herfst en op te schieten met de wintervoorraad. Ik sputter tegen, hoe zit dat dan met de man/vrouwverdeling/talenten/taken etc. Dat is niet voor nu, snauwt hij mij toe. Einde gesprek.

Met een schok beland ik terug op de bank. Ik ben verbouwereerd, geen arm om mij heen, geen liefdevol begrip, niets van dit alles. Wél een antwoord, of ik er blij mee ben, mwah. Of het een beweging heeft gebracht, zeker.

De wasmachine draait, de afwas is gedaan, stofzuiger door de tent gehaald en de training voor morgen is duidelijk. Het avondeten staat klaar op het aanrecht. De meiden opgesloten in de kelder, geen zorgen maken. Is voor iedereen lekker rustig en er staat een grote voedselvoorraad! Ikzelf ga nu ff op de bank liggen, uitrusten. 

Mocht je Natuurwezens willen ontmoeten, ik geef hier trainingen in. Of je het leuk gaat vinden is even afwachten. 

Als ik nog eens iets nodig heb ga ik maar de Astrolijn bellen.  

 

Categorie:

Waar kun je Beide Benen op de Grond vinden?

Onze Missie

Met Beide Benen op de Grond is een energievolle plek waar je kan verblijven – gecoacht en getraind wordt - totdat je energetisch opgeladen bent en klaar bent om ‘met beide benen op de grond zelfstandig verder te gaan’.

Contactinformatie

06-5513 5776

Juttestraat 5
7848 CJ Schoonoord 

Aanmelden nieuwsbrief