Coaching

Systemisch coachen

Werken aan blokkades - van nu en van oude levens – door systemisch te coachen

Herken je dat?  Je hebt ‘ergens’ last van en kan er geen woorden aan of verklaring voor geven. Je  ‘weet’ dat er iets niet goed zit, je ‘draagt’ iets met je mee. Je gevoel zegt dat je het niet herkent als iets van nu. Je krijgt maar niet helder waar het dan wel vandaan komt.

Samen met onze gidsen kan ik jou hierbij helpen. Door te kijken naar jouw leven en naar de levens die achter jou liggen. We kijken naar andere levens en ontdekken wie je bent geweest, wat je blokkades zijn en hoe ze ontstaan zijn.  We werken toe naar het brengen van balans.

Is het een blokkade uit dit leven? Dan kijk ik met jouw gids naar wat er gebeurd is, wat je mocht leren en of alles wat niet meer nodig is aan ballast getransformeerd mag worden.  Ook hierin neem ik je stap voor stap mee door te vertellen wat jouw gids vertelt en welke tips hij/zij heeft voor jou.

Soms is een blokkade opgeslagen in je systeem, in je cellen en is deze niet van dit leven. Een energetische behandeling brengt dan verlichting. Ik maak contact met jouw lichaam en met de blokkade en vertel jou wat er aan de hand is. Ook hier neem ik je mee in wat de gidsen vertellen en leer jou ook om zelf, samen met mij en de gids, je lichaam te schonen van blokkades.

Blijf niet langer doorlopen met blokkades die je belemmeren. Je leeft dít leven maar één keer. Hoe fijn is het om vrij en onbelast dit leven ten volle te leven? Na afloop weet je precies wat te doen om blokkade-vrij door het leven te stappen.

Kindercoaching

Soms kan het even niet goed gaan met jou en ben je misschien boos, verdrietig of bang. Je ouders en vrienden maken zich zorgen en vragen wat er aan de hand is. Dat weet je niet, het is lastig voor jou om precies te vertellen wat je voelt en waarom.

Soms is er een directe aanleiding: scheiding, gepest worden, opa of oma is overleden. Soms is die er niet en voel je je rot en denk je dat iedereen goed is behalve jij.

Zullen we samen ontdekken wat het is dat jou dwars zit? Zullen we samen op zoek gaan naar jouw kwaliteiten, naar jouw talenten, naar dat waar je blij van wordt?

We werken voorzichtig naar dat punt toe dat jij jezelf begrijpt en je weer lekker in je vel voelt. Ook leer je je kwaliteiten kennen en hoe je deze voor je kan inzetten. We pakken het vervelende gevoel op en aan en laten het achter.

Kindercoaching - als je tussen de 6 en 12 jaar oud bent

Ik vind het belangrijk dat het met jou goed gaat. En als het niet goed gaat - om welke reden dan ook - dan help ik jou graag. Dat doe ik door samen met jou op onderzoek te gaan. Soms doe ik dat door met je te praten en een andere keer doen we spelletjes of gaan we tekenen. Jij mag bepalen wat je wel of niet vertelt. Alles wat we samen doen en bespreken, dat blijft bij ons. Ik bepaal samen met jou - na iedere afspraak - wat ik wel of niet aan je ouder(s), begeleiders mag vertellen.

Ik begin altijd met een gesprek met jou en los van dat gesprek, heb ik ook een gesprek met je ouder(s). Jij mag zelf zeggen of je wilt dat jouw ouder(s)/ begeleider bij jouw gesprek zijn.

Je kan met mij bijvoorbeeld werken aan:

 • Je zelfvertrouwen opbouwen bij onzekerheid
 • Hoe om te gaan met plagen of juist waarom jij anderen plaagt

En ik help je ook graag als je ouder(s) gaan scheiden of als er iemand is doodgegaan die jij erg mist zodat je even niet meer weet hoe je nu verder moet.

Jongerencoach – voor jongeren tussen 12 en 18 jaar

In deze jaren gebeurt er nogal wat in je leven.  Je verandert van brugpieper naar student. Dat is een enorme verandering die lastig is en je aan het wiebelen kan maken. Of wellicht ben je op zoek naar wie jij bent, gedurende deze jaren.

Samen met jou kijken we naar wat er aan de hand is, wat is jouw rol, wat ‘doet’ bijv. de omgeving en hoe vind jij jouw plaats in deze omgeving, de wereld.  We gaan we op zoek naar waar je goed in bent en hoe je jouw goede eigenschappen kunt inzetten voor jezelf zodat je je eigen kracht gaat voelen, erin gaat geloven en dat gaat uitstralen. Ik leer jou jezelf zichtbaar maken door je eigen talenten te omarmen en stevig te gaan staan.

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van jongeren als mentor, coach en stagebegeleider.

Vijf Elementen Coaching

 

5 elementen beide benen op de grond

 

Op basis van je geboortedatum maak ik een persoonlijk overzicht voor jou waarin je kwaliteiten, je blokkades en je valkuilen duidelijk omschreven worden. Deze persoonsomschrijving is gebaseerd op drie van de vijf elementen water, hout, vuur aarde en metaal.

Om balans te krijgen in je leven mag je de ontbrekende elementen toe gaan voegen. Dit zijn vaak je (minder zichtbare) uitdagingen, waardoor je nét niet alles bereikt, het net niet soepel stroomt. Tijdens de coaching leer ik je wat jou afremt in je energiehouding én hoe jij jezelf weer in beweging krijgt. Ik leg je uit welke kwaliteiten je hebt én welke competenties je mist. Daarnaast kunnen elementen elkaar controleren. Soms kun je dat herkennen in jezelf als 'interne conflicten'. De speciaal voor jou gemaakte Vijf Elementen persoonsomschrijving laat het allemaal zien en biedt je de oplossing om tot een volledig stromende elementencyclus te komen, zodat al jouw kwaliteiten eindelijk tot zijn recht komen en je je lekker voelt. Bij Vijf Elementen coaching gaat het dan ook helemaal om jou en jouw persoonlijke groeiproces, je zelfontwikkeling. Maar ook om hoe weer vitaal en lekker in je vel te zitten en hoe je weer in beweging kan komen door blokkades te doorbreken. We starten met een intakegesprek en leren elkaar kennen. Ik leg je uit hoe de elementen samenwerken. Samen bepalen we een actieplan op basis van “Wie je bent, wat je kan, waar je naar toe wilt en wat je daarvoor mag gaan doen” 

De Vijf Elementen coaching helpt jou in je persoonlijk leven maar ook in je loopbaan en de juiste keuzes daarin maken. 

Coaching – opvoedopstellingen, het gezin

coaching opvoed

Wil je meer inzicht in jouw gezinsdynamiek? Wil je weten waarom de opvoeding van een van je kinderen stroef loopt? Wil je begrijpen waarom het gedrag van jouw kind je diep raakt? Doe dan een opvoedopstelling,

Je onderzoekt, samen met mij, kort de gezinsvraag van dat moment. Waar worstel je mee en waar wil je verandering in aanbrengen? Het gaat dan over issues in relatie tot de opvoeding, tot het gezin.

Vervolgens ‘plaats’ je elk gezinslid - inclusief jezelf – in de ruimte waarin we werken. Dit geeft aan hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment – puur gevoelsmatig – ervaart.

Hierna word je uitgenodigd om je eigen positie in het gezin in te nemen. Je stapt daarmee letterlijk in de dynamiek van het gezin.

En van daaruit gaat het stromen. Je hoeft alleen maar te ervaren.

Je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag. Denk hierbij aan:

 • Boosheid bij kind en ouder
 • Daarom geef ik geen grenzen aan
 • Daarom geniet ik niet, hier en nu
 • Daarom raakt het gedrag van mijn kind mij zo
 • Hoe zorg ik dat mijn kind niet belast wordt door mijn echtscheiding
 • Hoe krijgt iedereen een goede plaats in ons samengestelde gezin
 • Inzicht in vraagstukken rondom adoptie

Alles valt op zijn plaats en ‘als vanzelf’ wordt duidelijk wat je te doen staat om tot een blijvende oplossing te komen. De veranderingen hebben een domino-effect op het gedrag van je kind. En voor jou wordt het opvoeden weer leuk.

Voordelen opvoedopstelling

Een aantal voordelen van een opvoedopstelling:

 • De begeleider werkt alleen en via jou (of je partner) aan het opvoedvraagstuk. Je kind hoeft niet mee en wordt niet belast.
 • De opvoedopstelling maakt de onderliggende dynamiek in je gezins- en gehele familiesysteem eenvoudig zichtbaar en vooral voelbaar. Hieruit vloeit als vanzelf een praktische en ook definitieve oplossing voort.
 • Jij, je partner en jullie kinderen komen letterlijk weer in een goede, gezonde verhouding tot elkaar te staan.
 • Een opvoedopstelling kun je ook preventief inzetten. Denk bijvoorbeeld aan echtscheidingssituaties, waarbij je je kinderen zo min mogelijk wilt belasten.

Iedere ouder heeft een eigen familiegeschiedenis en zal dus vanuit zijn eigen perceptie reageren op de dynamiek in het gezin. Het kan dus zijn dat voor beide ouders een afzonderlijke opvoedopstelling nodig is.

Een ouderopstelling duurt gemiddeld anderhalf uur en kost € 115 incl. BTW. 

Ouderondersteuning

Ouderondersteuning Marjan Tabak Beide benen op de grond

De kinderen van tegenwoordig verdienen begeleiden en ondersteuning, ze hoeven niet zonodig opgevoed te worden. Wel verdienen ze goede en aangepaste voeding te krijgen van hun ouder(s), zowel emotioneel, mentaal, als spiritueel en fysiek. Dit vraagt soms het uiterste van jou als ouder. Kan jij jouw kind geven wat het nodig heeft, wat het van je vraagt? Het feit dat je kind geboren is, maakt jou nog niet automatisch een geboren ouder. In die rol groei jij, samen je kind. Alleen soms groeit je kind harder dan jij, groeit het op in een gevoels-denkwereld die anders is dan de jouwe. Je kind lijkt dan onbereikbaar en je kent zijn/haar wereld niet.

Ik neem je mee en leer je hoe je jouw kind bereikt via de andere weg. Ik doe dat door de natuurlijke talenten en valkuilen van je kind in kaart te brengen, en ik ga met jou, de ouder, hetzelfde doen. Samen kijken we naar jouw rol als ouder en of je voldoende voeding - emotioneel, mentaal, als spiritueel en fysiek kan geven aan je kind. Waar is er een tekort of is er een overschot. Van beide krijgt een kind pijn in z'n buik, zijn gevoelswereld. Ook dat veroorzaakt een disbalans. Tijdens de coaching reik ik je praktische tips aan, geef ik je taal voor goede ouder-kindgesprekken en leer ik jou om vanuit kennis, kunde en veel ervaring je kind te begeleiden, te leiden en te ontdoen van lijden.

Een uitgebreide intake is de basis voor een coachingstraject. Hierin zet ik jouw ontwikkeling als ouder naast de zorg voor het kind op een rijtje. Een gesprek met je kind is welkom, wat heeft het nodig om te kunnen groeien en bloeien en welke rol is daarin voor jou weggelegd. Samen maken we een zorgplan voor liefde - grenzen - inzichten - groei - voor elkaar zorgen - verandering - empathie voor elkaar. Uiteraard kijk ik naar de totale dynamiek in het gezin en of de zorg gedeeld wordt door o.a. de andere ouder.  

{tab Informatie} 

Informatie

De ondersteuning die je van mij krijgt komt vanuit een goed en stevig fundament. Ik kijk dan ook vanuit diverse invalshoeken naar je kind: Vijf elementen - kinder/jongerencoaching - rouw en traumaverwerking - de tijd van het jaar en de invloed van de natuur op het groeiproces van je kind - eigen moederschap - ruime ervaring in het bedrijfswereld. Aan het einde van een traject heb je geleerd om met andere ogen naar je kind te kijken, ben jij en kan jij je verstaanbaar maken en spreek je een taal die voor je kind toegankelijk is - kan je vanuit een krachtige eigen plaats je kind op meerdere vlakken voeden en steunen. 

Klik hier voor het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek. 

Home

Waar kun je Beide Benen op de Grond vinden?

Onze Missie

Met Beide Benen op de Grond is een energievolle plek waar je kan verblijven – gecoacht en getraind wordt - totdat je energetisch opgeladen bent en klaar bent om ‘met beide benen op de grond zelfstandig verder te gaan’.

Contactinformatie

06-5513 5776

Juttestraat 5
7848 CJ Schoonoord 

Aanmelden nieuwsbrief