Kindercoaching

Soms kan het even niet goed gaan met jou en ben je misschien boos, verdrietig of bang. Je ouders en vrienden maken zich zorgen en vragen wat er aan de hand is. Dat weet je niet, het is lastig voor jou om precies te vertellen wat je voelt en waarom.

Soms is er een directe aanleiding: scheiding, gepest worden, opa of oma is overleden. Soms is die er niet en voel je je rot en denk je dat iedereen goed is behalve jij.

Zullen we samen ontdekken wat het is dat jou dwars zit? Zullen we samen op zoek gaan naar jouw kwaliteiten, naar jouw talenten, naar dat waar je blij van wordt?

We werken voorzichtig naar dat punt toe dat jij jezelf begrijpt en je weer lekker in je vel voelt. Ook leer je je kwaliteiten kennen en hoe je deze voor je kan inzetten. We pakken het vervelende gevoel op en aan en laten het achter.

Kindercoaching - als je tussen de 6 en 12 jaar oud bent

Ik vind het belangrijk dat het met jou goed gaat. En als het niet goed gaat - om welke reden dan ook - dan help ik jou graag. Dat doe ik door samen met jou op onderzoek te gaan. Soms doe ik dat door met je te praten en een andere keer doen we spelletjes of gaan we tekenen. Jij mag bepalen wat je wel of niet vertelt. Alles wat we samen doen en bespreken, dat blijft bij ons. Ik bepaal samen met jou - na iedere afspraak - wat ik wel of niet aan je ouder(s), begeleiders mag vertellen.

Ik begin altijd met een gesprek met jou en los van dat gesprek, heb ik ook een gesprek met je ouder(s). Jij mag zelf zeggen of je wilt dat jouw ouder(s)/ begeleider bij jouw gesprek zijn.

Je kan met mij bijvoorbeeld werken aan:

  • Je zelfvertrouwen opbouwen bij onzekerheid
  • Hoe om te gaan met plagen of juist waarom jij anderen plaagt

En ik help je ook graag als je ouder(s) gaan scheiden of als er iemand is doodgegaan die jij erg mist zodat je even niet meer weet hoe je nu verder moet.

Jongerencoach – voor jongeren tussen 12 en 18 jaar

In deze jaren gebeurt er nogal wat in je leven.  Je verandert van brugpieper naar student. Dat is een enorme verandering die lastig is en je aan het wiebelen kan maken. Of wellicht ben je op zoek naar wie jij bent, gedurende deze jaren.

Samen met jou kijken we naar wat er aan de hand is, wat is jouw rol, wat ‘doet’ bijv. de omgeving en hoe vind jij jouw plaats in deze omgeving, de wereld.  We gaan we op zoek naar waar je goed in bent en hoe je jouw goede eigenschappen kunt inzetten voor jezelf zodat je je eigen kracht gaat voelen, erin gaat geloven en dat gaat uitstralen. Ik leer jou jezelf zichtbaar maken door je eigen talenten te omarmen en stevig te gaan staan.

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van jongeren als mentor, coach en stagebegeleider.

Categorie:

Waar kun je Beide Benen op de Grond vinden?

Onze Missie

Met Beide Benen op de Grond is een energievolle plek waar je kan verblijven – gecoacht en getraind wordt - totdat je energetisch opgeladen bent en klaar bent om ‘met beide benen op de grond zelfstandig verder te gaan’.

Contactinformatie

06-5513 5776

Juttestraat 5
7848 CJ Schoonoord 

Aanmelden nieuwsbrief