Vision Quest

Algemeen

Wat is Vision Quest?

De vision quest is een oeroud indiaans gebruik. Het is een persoonlijke zoektocht naar de eigen bron, het is een proces van genezing en vernieuwing. De vision quest begint met het horen van de oproep tot de zoektocht. Het is een impuls zo oud als de mensheid: Er komt een tijd waarin je familie, vrienden en werk moet achterlaten en alleen moet gaan, binnenkijken om je veranderingen in de cirkel van het leven te ontdekken. De Vision Quest stelt mannen en vrouwen in staat om op een heilige reis te gaan: voltooiing van een oud leven, beweging door de drempel van het onbekende en terug te keren naar de wereld die opnieuw is geboren.

 Vision Quest

Wat kan Vision Quest voor jou doen?

De vision quest is bedoeld om een grote sprong te maken in je leven. Het op reis gaan zal je helpen om een belangrijke stap in je leven te zetten. De vision quest is een ingrijpend en zeer belangrijk kantelmoment in je leven. Je krijgt een kans om oude patronen los te laten waardoor je ruimte schept voor nieuwe levenskracht, inzichten ontvangt en je als nieuw mens in je eigen leven komt te staan.

Ikzelf ben met de Vision Quest in aanraking gekomen toen de Natuurwezens mij hierover vertelden bij het schrijven van hun boek. Zij vertelde hoe ze allen op een eigen heuvel plaatsnamen en in de nacht naar binnen gingen, op zoek naar het contact met hun ziel. Een prachtig verhaal werd verteld maar het werd mij inhoudelijk pas echt duidelijk toen ik in 2013 werd gevraagd om een weekend les te geven over Natuurwezens in de Jaartraining Sjamanisme bij De Hof van Axen te Witteveen. Hier ontmoette ik Rob Top die in dezelfde Jaartraining een 24-uurs Vision Quest zou verzorgen. Hier is een bijzondere vriendschap ontstaan tussen twee heel verschillende mensen, maar dat niet alleen, ook onze informatiebronnen wisselden uit. Zo zijn de Natuurwezens vanaf dat moment in het leven van Rob gekomen en de Spirits vanuit het Sjamanisme in mijn wereld.

Ik ws geraakt door de Vision Quest en gaf gehoor aan de roep, mijn besluit stond vast: Ik ging ook op Quest, uiteraard bij Rob. In 2014 reisde ik hiervoor af naar Frankrijk en in 2016 naar Spanje. Beide keren waren deze Quests voor mij ervaringen die aardverschuivend waren in mijn leven. De diepgaande ervaringen brachten mij als een ander mens thuis, sterker, krachtiger, zachter en dichter bij mijzelf en mijn kinderen dan ik ooit was geweest. In 2015 volgde ik bij Rob een 5 daagse training voor het Begeleiden van Vision Quests en quest wandelingen. Na de twee Vision Quests en de training vroegen de Natuurwezens of ik een korte Soul Quest wilde verzorgen in Nederland. In het Drentse Elp heb ik een plaats gevonden en mocht ik in 2017 mijn eerste eigen groep begeleiden. Hoe magisch was dat! Vanuit een andere wereld kwam ook hier de magie van de Quest in het leven van de deelnemers, werden ze in de Quest gedragen en gekoesterd en met beide benen op de grond gezet om na de Quest verder te kunnen met hun leven. Rijk aan inzichten en heling vertrok de groep huiswaarts. 

In 2017 werd ik gebeld door Rob, of ik met hem mee wilde naar Spanje om een Vison Quest te begeleiden. Door ziekte van zijn vaste begeleidster Joset van Daatselaar was er een plaats in zijn team en mocht ik aanhaken. In oktober dat jaar vlogen we samen naar Alicante om in Sacarest een Vision Quest te organiseren voor een flinke groep mensen. 

Deze Vision Quest had vele redenen om samen gegeven te worden. De Spirits en de Natuurwezen hadden snode plannen en hebben Rob en mij hun werelden laten samensmelten. Voor mij kwamen de Vision en Soul Quest hier samen. Het werd ook voor ons als begeleiders een ervaring om nooit te vergeten.  

Na deze ervaring is er een verlangen gekomen om Vision Quests in het buitenland te begeleiden vanuit de samenstroming Spirits en de Natuurwezens. In 2019 zal ik een tweetal een tweetal Vision Quests gaan geven in Noorwegen en in Portugal. Omdat dit intensieve reizen zijn en er meerdere begeleiders nodig zijn heb ik gekozen voor de samenwerking met Mura Tichelaar van Centrum Lumos te Hoogersmilde. Mura en ik kennen elkaar al een aantal jaren en werken naast elkaar. Onze gemeenschappelijke delers zijn: Warm hart, humor, nuchter, harde werkers, geen poespas, blind vertrouwen in Spirits, Vision Quests.  

Wanneer ga je een Quest doen?

Je gaat een Quest doen als je vast zit in je leven, als je op zoek bent naar jezelf, als je vanuit het diepst van je ziel niet meer weet hoe je verder moet, als je wel wilt maar niet alleen (meer) verder kunt of durft. Dan kom je bij mij een Quest doen en gaan we samen met de Natuurwezens en de Spirits deze pelgrimstocht maken. Zij zeggen:

Een Quest is een bijzondere reis die voor veel mensen te zwaar is om allerlei redenen. Daarom willen wij het mogelijk maken en zeggen:

“Wij ondersteunen jou, lopen met je mee en laten je weten dat je het niet meer alleen hoeft te doen. Wij zijn er om je te helpen, we laten de dieren en bomen tot je spreken, vragen de elementen om jou te laten bewegen. Wij willen jou helpen en daarom ‘doen’ wij deze Quest met jou mee”

 

Waar kun je Beide Benen op de Grond vinden?

Onze Missie

Met Beide Benen op de Grond is een energievolle plek waar je kan verblijven – gecoacht en getraind wordt - totdat je energetisch opgeladen bent en klaar bent om ‘met beide benen op de grond zelfstandig verder te gaan’.

Contactinformatie

06-5513 5776

Juttestraat 5
7848 CJ Schoonoord